FAQ

Før du bestiller

Under finner du svar på spørsmål vi ofte får. Dersom du ikke finner svar på det du lurer på må du gjerne kontakte oss.

Får jeg rabatt ved kjøp av flere tester?

Vi pleier å tilby rabatter ved kjøp av flere tester, da det er vanlig at man kombinerer ulike tester, samt at flere i f.eks. familien tester seg samtidig. 

Sjekk hjemmesiden vår for relevante tilbud og kampanjer. 

Kan jeg stole på resultatet?

Vi samarbeider med tyske akkrediterte og sertifiserte laboratorium med lang erfaring, og som er betrodde og benyttet av leger i hele Europa. Våre samarbeidslaboratorium er sertifisert i samsvar med EN ISO 15189 og ISO 13485. 

Hvordan gjøre testen?

Hvordan foregår testen?

Testen tar du selv hjemme via blod, avføring, urin, spytt eller utånding. Etter at du har lagt inn din bestilling via nettsiden sender vi deg et testkitt med alt material du trenger for å gjennomføre testen selv hjemme, inkludert instruksjoner. Du returnerer deretter prøven i den medfølgende konvolutten til vårt testlaboratorium for analyse. Her kan du lese mer om de respektive testmetodene. 

Hvor mye blod, avføring, urin eller spytt er nødvendig for en test?

I respektive testkitt følger det med tydelige instruksjoner for hvor mye blod, avføring, urin eller spytt som trengs for at laboratoriet skal ha tilstrekkelig med materiale for analyse. Les instruksjonene nøye før du begynner prøvetakningen sånn at du vet hvordan du skal gå til verks. 

Ved eventuelle spørsmål om testmetode eller gjennomføring av test kan du kontakte oss, så hjelper vi deg gjerne! 

Du finner instruksjoner for alle testene her. 

Når på døgnet skal jeg ta testen?

For de fleste prøvene kan du ta testen når som helst på dagen, med unntak av testene listet under der øvrige instruksjoner gjelder: 

  • Kortisoltest skal tas ved flere anledninger i løpet av en dag, og testen starter når du står opp på morgenen. Du finner mer informasjon om kortisoltesten her. 
  • Tester med urin skal tas på morgenen, og enten fra din første eller andre morgenurin. 
  • For våre komplette hormontester som blant annet måler kortisol, så burde disse tas på morgenen. 
  • SIBO tas enklest på morgenen siden man burde være fastende i timene før testen, og siden testen skal tas ved flere tidspunkter i løpet av dagen. 
  • Testosteron testes ved ulike tidspunkter i løpet av dagen, og bør planlegges med start på morgenen for å rekke alle målingene før leggetid. 
  • Melatonintesten tas på kvelden. 

Hva skjer dersom jeg mislykkes med prøvetakningen?

Leg igjennom instruksjonene nøye før du gjennomfører testen så burde det gå bra. Dersom det mot formodning skulle skje at du gjør noe feil så kan du kontakte oss så kan vi hjelpe deg. Dersom prøven ikke kan analyseres vil du få tilbud om å gjennomføre testen på nytt kostnadsfritt. 

Påvirker inntak av legemidler resultatet?

Ja, enkelte legemidler kan påvirke testresultatet. Vi anbefaler deg å dobbeltsjekke om du kan fortsette med eventuelle legemidler og kosttilskudd eller om de kan påvirke resultatet. 

Anbefalinger for SIBO finner du på produktsiden. 

For tarmtestene bør du unngå probiotika i 48 timer før test. 

Unngå antihistaminer 24 timer før allergitester. 

Unngå inntak/ bruk av hormonpreparater 7 dager før hormontestene dersom du ikke ønsker at det skal gi utslag på resultatet ditt. 

Å tenke på?

Er det noe jeg må tenke på før jeg tar testen?

Planlegg gjerne at du tar testen på en mandag – dette er spesielt viktig dersom du tar Glutenintoleransetest og Melatonin test da disse har kortere holdbarhet og det er viktig at de kommer frem til laboratoriet før helgen. Dersom du tar Allergi-, Matintoleranse-, eller Histamintest er det anbefalt at du har blitt eksponert for emnene du tester deg for innen de siste tre månedene. Dersom det har gått lengre tid enn tre måneder siden du sist var eksponert er det en risiko for at du ikke får like sterkt utslag på resultatet. 

SIBO-testen krever at du gjør justeringer på kosthold og eventuelle inntak av kosttilskudd og liknende, både et par uker før du tester deg, samt de siste timene innen du tester deg. Les instruksjonene nøye før du tester deg, så vet du hvilke endringer i kostholdet du må gjøre for at resultatet skal bli så nøyaktig som mulig. 

Hvorfor burde jeg sende inn testen til laboratoriet på en mandag?

Testen må rekke å komme frem til laboratoriet innen fem dager for at prøven skal bli riktig. Dersom prøven av noen grunn skulle bruke lengre tid på å komme frem vil laboratoriepersonellet gi beskjed om dette, og det er nødvendig å gjennomføre en ny test. Dersom dette er tilfelle vil vi kontakte deg. 

Når og hvordan får jeg resultatet?

Du vil motta testresultatet innen 15 arbeidsdager. Når resultatet er klart sender vi deg en mail, og du logger deg enkelt inn på brukeren din på https://my.gettested.io/ og laster ned resultatet som PDF.

Hvorfor må jeg registrere en test-ID?

Dette er en måte for oss å fjerne / koble fra identiteten din til testen din slik at ingen kan utlede resultatet for deg. Etter at prøven din har blitt analysert av laboratoriet, vil den også bli kastet og intet prøvemateriale lagret.

Testresultatet ditt kan også slettes fullstendig fra våre systemer etter at du har lastet ned PDF-en din, dersom det er forespørsel om dette.

Interessert i samarbeid?

Samarbeider dere med sykehus og andre klinikker?

Ja, vi har samarbeidspartnere flere steder i Europa. Dersom du er interessert i å selge våre tester på din klinikk er du velkommen til å kontakte oss! 

Er du interessert i å samarbeide med oss?

Vi samarbeider gjerne med seriøse foretak og personer som kan driver med helserelaterte problemer og ønsker å gjøre en forskjell. Ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale på hello@gettested.no. 

Fant du ikke svar på ditt spørsmål?

Vi hjelper deg gjerne. Kontakt oss på live chat eller send oss en mail på hello@gettested.no