Fenoler er organiske forbindelser som kan produseres av tarmbakterier under fermentering av visse aminosyrer, spesielt tyrosin. Noen fenoler, som p-kresol, kan ha toksiske effekter i høye konsentrasjoner og er assosiert med dysbiose eller ubalanser i tarmens mikrobiota. Forhøyede fenolnivåer i avføring kan gjenspeile mikrobiell aktivitet som kan belaste leverens avgiftningssystemer. Overvåking av fenoler bidrar til å vurdere hvor godt tarmen håndterer nedbrytning av proteiner og mikrobiell fermenteringsprosesser.
Fenoler er forbindelser som produseres av tarmbakterier under proteinfermentering, spesielt fra tyrosin.
For å evaluere mikrobiel fermenteringsaktivitet og potensielle ubalanser eller dysbiose i tarmen.
Ja, forhøyede fenoler kan være giftige og kan indikere mikrobiell overvekst eller en belastning på avgiftningsveiene.
Kosthold (spesielt høyt proteininntak), sammensetningen av tarmmikrobiotaen og tarmens transittid kan alle påvirke nivåene av fenoler.