Firmicutes er en av de viktigste bakterielle fylumene i den menneskelige tarmmikrobiomen, og omfatter mange arter som er involvert i å hente energi fra mat. Disse bakteriene er effektive til å bryte ned komplekse karbohydrater og produsere kortkjedede fettsyrer, som kan støtte tarm- og metabolsk helse. Imidlertid har et uforholdsmessig høyt forhold mellom Firmicutes og Bacteroidetes i noen studier vært assosiert med fedme og metabolske forstyrrelser. Balansen av Firmicutes er derfor en viktig markør for å vurdere mikrobiell mangfoldighet og potensielle metabolske tendenser. Individuelle helseeffekter avhenger av den totale sammensetningen og vertsfaktorer.
Firmicutes er en stor gruppe tarmbakterier som hjelper til med å fordøye komplekse karbohydrater og produsere gunstige fettsyrer.
Forhøyede nivåer av Firmicutes kan antyde økt energihøst fra mat og har blitt koblet til metabolske ubalanser hos enkelte individer.
Denne forholdstallet brukes ofte som en grov indikator på balansen i tarmens mikrobiom og metabolsk helse, selv om det ikke er diagnostisk alene.
Ikke nødvendigvis. De spiller viktige roller i fordøyelsen, men virkningen deres avhenger av balansen med andre mikrober.